STOP incendiilor de vegetație uscată – Activități de instruire înainte de începerea campaniei de recoltare a cerealelor

0

 

Reprezentanții ISU Teleorman, în colaborare cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului, desfășoară, în această perioadă, instruirea anuală destinată reprezentanților asociațiilor agricole, înainte de începerea campaniei de recoltare a cerealelor păioase, transmite ISU Teleorman.

“Arderea vegetației uscate reprezintă un risc major de incendiu, cu consecințe grave asupra mediului înconjurător, sănătății publice și bunurilor materiale ale oamenilor. Prin urmare, pompierii din județul Teleorman, împreună cu partenerii lor instituționali, își unesc forțele pentru a se asigura că reprezentanții asociațiilor agricole sunt informați corect și că respectă în mod adecvat reglementările în vigoare”, anunță ISU Teleorman.

Instruirile au început miercuri, 31 mai, la sediul centrului local APIA din Zimnicea, a continuat, marți, 6 iunie, la sediul APIA Turnu Măgurele, și miercuri, 7 iunie, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman din municipiului Alexandria, urmând ca joi și vineri să aibă loc întâlniri și cu agricultorii de pe raza localităților Videle și Turnu Măgurele.
Instruirile includ prezentări detaliate ale legislației actuale referitoare la arderea vegetației uscate și consecințele sale negative, precum și metode alternative și sustenabile de gestionare a deșeurilor agricole.

De asemenea, participanții au fost informați despre utilizarea corectă a utilajelor și echipamentelor agricole, precum și măsurile pe care trebuie să le ia premergător, pe timpul și după finalizarea campaniei de recoltare pentru a minimiza riscurile de incendiu.
Pe de altă parte, reprezentanții APIA au oferit informații privind sprijinul financiar și măsurile de protecție a mediului disponibile pentru agricultori în contextul campaniei Agricole, în timp ce reprezentanții Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului au discutat despre importanța respectării normelor de mediu și au oferit sfaturi practice privind protejarea resurselor naturale și a biodiversității.

Activitățile de instruire vor fi susținute pe toată perioada sezonului estival de o intensă campanie de informare preventivă a cetățenilor, dar și prin controale de specialitate efectuate de către specialiștii ISU Teleorman, APIA, GNM și APM la operatorii economici din domeniul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here