Șoferul care a produs accidentul mortal de la Bujoreni a ieșit pozitiv la DrugTest

0
Șoferul care a produs accidentul de la Bujoreni, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața, a ieșit pozitiv la Drugtest. Potrivit IPJ Teleorman, acesta nu consumase băuturi alcoolice.

 

”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, însă rezultatul testării cu aparatul DrugTest a evidențiat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substanțe psihoactive”, a transmis, joi seară, IPJ Teleorman.

Din primele cercetări a reieșit că un bărbat de 32 de ani, din Roșiori de Vede, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, a lovit un pieton, bărbat de 82 de ani, din Bujoreni, angajat regulamentar în traversarea DE 70, pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. În urma accidentului rutier a fost înregistrat decesul pietonului.
În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

”Facem precizarea că, în cazul prezentat, rezultatele preliminare furnizate de aparatele DrugTest nu reprezintă probe în dosarul penal și că acestea doar indică bănuiala rezonabilă că persoana testată ar fi consumat substanțe psihoactive”, a precizat IPJ Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here