SMURD Teleorman la ceas aniversar – 10 ani de existenţă SMURD în județul Teleorman

0

Marți, cu prilejul aniversării a 10 ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în județ, pompierii teleormăneni a organizat o serie de activități specifice, pentru crearea unei culturi a prevenirii în comunități, prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii lor.

În intervalul orar 11.00 – 16.00, s-a desfășurat „Ziua Porților Deschise” în toate subunitățile de intervenție din Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea, Videle, Piatra, Drăgănești Vlașca și Dobrotești.

Participanții au avut prilejul să cunoască mijloacele și tehnica de intervenție, să se informeze cu privire la acordarea primului ajutor în diferite situații ce le pot pune în pericol viața și sănătatea, să afle mai multe despre cum pot să prevină izbucnirea incendiilor, să învețe cum să se comporte premergător, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, precum și să asiste la câteva exerciții demonstrative.

Ziua de 12 aprilie 2012 a fost un moment de răscruce instituțional, a fost data la care pompierilor militari teleormăneni li se încredințau și misiunile de acordare a primului ajutor calificat, prin operaționalizarea a 5 ambulanțe tip B2, în cadrul tuturor subunităților de intervenție ale I.S.U. Teleorman.

În cei zece ani de activitate, pompierii-paramedici SMURD au intrat în conștiința teleormănenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid în cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 și a intervenit cu profesionalism și promptitudine pentru salvarea a peste 72000 de persoane care au avut nevoie de ajutor. În primul an de la operaționalizare, paramedicii teleormăneni au avut 4564 de intervenții, acestea urmând un trend ascendent, astfel că, la sfârșitul anului 2021, au fost înregistrate nu mai puțin de 9903 misiuni.

Salvatorii teleormăneni au demonstrat, în cei 10 ani de existenţă SMURD, că au pus în slujba cetăţenilor întreaga pricepere dobândită în urma programelor de pregătire profesională, făcând mereu dovada profesionalismului, promptitudinii şi empatiei.

În prezent, SMURD Teleorman se bazează pe 252 de pompieri – paramedici, în Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea, Videle, Drăgănești Vlașca și Dobrotești, având în dotare 16 ambulanţe SMURD B2 și o autospecială de transport personal şi victime multiple

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here