Slujbă arhierească în parohia Buna Vestire din Lunca, prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii

0

Credincioșii din Lunca, împreună cu conducerea primăriei și oaspeți din județ au participat, vineri, la slujba prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii Buna Vestire din localitate. Sfânta Liturghie a fost oficiată Episcopul Alexandriei și Teleomanului PS Galaction Stângă, alături de un sobor de preoți din localitățile vecine.

“Trăim, în fiecare an, la data de 25 marie, când sărbătorim Buna Vestire, momente unice de împlinire sufletească. Ne-a ajutat bunul Dumnezeu ca, anul acesta, să putem să facem hramul bisericii din localitate așa cum se cuvine, fără măsurile restrictive impuse de pandemia de COVID-19 în precedenții doi ani de zile. Mă bucur că pot să fiu alături de credincioșii din Lunca în această zi atât de importantă pentru comunitatea noastră și privesc cu încredere către viitor, spre vremuri mai bune pentru noi toți. Cu încredere în Dumnezeu, am convingerea că vom reuși să ajungem acolo unde ne dorim”, a spus Florin Purcea, primarul comunei Lunca.

Buna Vestire (în tradiția ortodoxă Blagoveștenia) este o sărbătoarea creștină celebrată la data de 25 martie, amintind de ziua în care Arhanghelul Gabriel i-a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here