Sistem de monitorizare și supraveghere video stradală la Zimnicea

0
Un nou sistem de monitorizare și supraveghere video a domeniului public va fi pus în funcțiune la Zimnicea, a anunțat primarul Petre Pârvu. Potrivit edilului, demersul va crește crește gradul de siguranță a spațiilor publice, dar și liniștea cetățenilor în privința siguranței bunurilor și proprietăților personale.

 

“Vorbim despre un număr de 100 de camere de supraveghere video (în cea mai mare parte instalate), conectate la un centru de monitorizare permanentă. Camerele au rolul de a monitoriza traficul, în spațiile aglomerate(școli, piață, etc.)au capacitatea de identificare facială, vor supraveghea zonele unde se aruncă deșeurile (și vor transmite un semnal de alarmă în centrul de monitorizare). Foarte important! Aceste camere vor supraveghea exclusiv domeniul public, ele având montate un soft care va masca, proteja, spațiul și zonele private”, a explicat primarul de la Zimnicea.
Sistemul este achiziționat în cadrul PNRR, prin Proiectul „Asigurarea de sisteme ITS/TIC și echipamente smart în Orașul Zimnicea, județul Teleorman „, proiect prin care sunt achiziționate și alte echipamente.

Valoarea sistemului de supraveghere video se ridică la suma de 233.000 euro, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here