Sistem de iluminat public reabilitat, modernizat și eficientizat, la Băbăița

0

La Băbăița au fost demarcate, încă din vară, demersurile pentru realizarea obiectivului de investiții “Reabilitarea, modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public”. În acest sens a fost depusă documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții menționat.

Obiectivul principal constă în eficientizarea și reducerea costurilor, iar proiectul prevede 497 lămpi, dintre care 90 de 45W și alte 407 de 30W cu leduri, precum și șase puncte de aprindere de reabilitat.

Se urmărește ca odată implementat proiectul, consumul de energie electrică să scadă cu circa 60%.

“Este un obiectiv de investiții foarte important pentru comunitatea din Băbăița, mai ales în actualul context, când facturile la energie electrică au explodat. Urmărim ca, la final, când sistemul public de iluminat va fi reabilitat în întregime, consumul de energie electrică să scadă cu aproximativ 60%. Vorbim, în total, de 497 de lămpi, dintre care 90 de 45W și încă 407 de 30W cu leduri”, spune Stelea Vârtopeanu, primarul de la Băbăița.

Suma totală a obiectivului de investiții se ridică la suma de 520.000 lei, banii venind prin programul de eficientizare energetică de la Agenția Fondului de Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here