Siegfried Mureşan, despre criza imunoglobulinei: Liviu Dragnea, trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile publice

0

Siegfried Mureşan, despre criza imunoglobulinei: Vinovatul principal pentru degringolada autorităţilor este Liviu Dragnea, trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile publice

Deputatul european Siegfried Mureşan:
Guvernul PSD – ALDE a mai produs o criză, din păcate, de această dată sunt în joc vieţile a sute de oameni. Autorităţile au descoperit, peste noapte, că în România nu mai există nici măcar o doză de imunoglobulină, în condiţiile în care sunt sute de pacienţi care au nevoie de acest tratament. România a trebuit să declanşeze Mecanismul de Protecţie Civilă European privind imunoglobulina şi să ceară ajutorul de urgenţă al partenerilor europeni şi internaţionali din NATO şi din Uniunea Europeană. Aceste doze nu s-au consumat, însă, peste noapte, sunt oameni responsabili în Ministerul Sănătăţii şi în celelalte instituţii ale statului care ar fi trebuit să asigure necesarul de medicamente.

Mai mult, reprezentanţii Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente spun că, anul trecut, au încercat de două ori să ia legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru a avertiza asupra pericolului şi pentru a găsi o soluţie, dar Guvernul nu a răspuns niciodată la apelul lor. Este un fapt deosebit de grav pentru că vorbim despre vieţile unor oameni care sunt puse în pericol direct de indiferenţa Guvernului PSD – ALDE. În mod normal, în orice democraţie consolidată, ministrul Sănătăţii şi chiar prim-ministrul şi-ar prezenta pe loc demisia, iar, dacă nu ar face-o, li s-ar cere de către partidele din opoziţie şi de către cetăţeni. Dar ce demisie poţi să ceri unui ministru venit în funcţie acum o lună, după ce, în ultimul an, au fost schimbate trei guverne?

România este tratată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca pe propria moşie

România este tratată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca pe propria moşie, avem, din nou, dovada că nu soarta românilor îl preocupă, ci îl interesează doar să aibă un Guvern, un Parlament şi un partid care să slăbească legile justiţiei pentru a se putea fura cu legea în mână şi care să ofere contracte şi chiar insule pe Dunăre unor anumite firme şi grupuri de interese.

A schimbat trei guverne după bunul plac şi va mai schimba până va găsi miniştri dispuşi să-i execute ordinele fără să ezite, chiar dacă acestea pun în pericol viaţa românilor. Guvernul este şi trebuie să fie al cetăţenilor, iar principala responsabilitate a lui este să se îngrijească de viaţa şi de soarta cetăţenilor.

Şi în criza imunoglobulinei, Guvernul PSD – ALDE a eşuat să facă acest lucru. Iar vinovatul principal este Liviu Dragnea. Pentru aceasta, el trebuie să-şi dea demisia din funcţiile publice pe care le deţine, mai ales din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Iar, dacă nu vrea să atragă responsabilitatea pentru această criză şi asupra propriului partid, ar trebui să-şi dea demisia şi din funcţia de preşedinte al PSD. Un politician care preţuieşte vieţile cetăţenilor pe care îi reprezintă asta ar face.”.

Echipa de comunicare a deputatului european Siegfried Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here