Senatorul PSD Dănuț Cristescu susține sancționarea firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale în relația cu statul

0
Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu susține măsura propusă de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pentru sancționarea firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale în relația cu statul.

Concret, potrivit social-democratului, firmele care nu respectă contractele ar urma să primească certificate negative, iar astfel nu vor mai putea să câștige și alte contracte, pe care apoi să le întârzie sau să le blocheze.

“Certificate negative acordate firmelor care nu respectă contractele din infrastructură!
Acordarea certificatelor negative este una dintre măsurile propuse de ministrul Sorin Grindeanu pentru sancționarea firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale în relația cu statul.
Nu este corect ca o firmă care întârzie dezvoltarea României să vină la o altă licitație și să participe ca și când nu ar fi creat astfel de probleme. Modificarile legislative aduse au exact acest rol, acela de a nu permite unor astfel de firme să câștige și alte contracte, pe care apoi să le întârzie sau să le blocheze.
Cum se aplică noua lege:
Pentru proiectele aflate în execuție:
■ Certificatul-negativ sau pozitiv-se acordă la fiecare trei luni.
■ În cazul în care o firmă primește 3 certificate negative, i se reziliază contractul.
■ Dacă a primit un certificat negativ, dar în următoarele 3 luni recuperează întârzierile, primește certificat pozitiv.
■ În faza de licitație:
■ Dacă o firmă are un certificat negativ intermediar pentru un proiect în derulare și participă în paralel la o licitație, va fi acceptată la procedură, dar va fi depunctată.
■ Se va ține cont de certificatele intermediare negative, în special la evaluarea capacității de execuție a firmei, obținerea unui certificat negativ arată că nu are capacitatea de a susține oferta tehnică și, automat, nu poate să execute lucrările conform angajamentelor contractuale”, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here