Senatorul PSD Dănuț Cristescu cere Guvernului Cîțu să aloce banii necesari pregătirii centrelor de vaccinare și pentru plata personalului medical

0

Autoritățile se pregătesc pentru a doua și a treia etapă a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, în acest sens fiind inițiat un proiect de Ordonanță de urgență, de către Ministerul Sănătății, cu privire la unele măsuri pentru organizarea, dotarea și operationalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare.

Măsura nu este privită cu ochi buni de primari, iar Asociația Municipiilor din România, condusă de primarul liberal Emil Boc, acuză Ministerul Sănătății că îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare, precum și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, fără a le fi alocate și resursele financiare necesare.

O reacție la măsura avută în vedere de Guvernul Cîțu a avut și senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, social-democratul acuzând Executivul de incompetență. Dănuț Cristescu cere Guvernului să aloce banii necesari pregătirii centrelor de vaccinare, precum și altor măsuri adoptate de Exectutiv, dar pe care le pasează la primarii din teritoriu.

Guvernul incompetent – obligă autoritățile administrației publice locale, să asigure resursele financiare pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare dar și pentru plata personalului medico-sanitar și auxiliar!
Asociația Municipiilor din România condusă de Emil Boc, acuză Ministerul Sănătății că îi obligă să organizeze centre de vaccinare, fără a le fi alocate resursele financiare.
În calitate de senator al României și de secretar al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, solicit alocarea de resurse financiare autorităților locale, până la aprobarea bugetului de stat și a bugetelor locale.
Deasemenea, în bugetul de stat trebuie să existe resursele financiare necesare pentru autoritățile locale, astfel încât, vaccinarea să se desfășoare în cele mai bune condiții și cât mai repede posibil”, notează Dănuț Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here