Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, vot favorabil pentru modificarea Legii educației

0

Elevii vor petrece mai puțin timp la școală, după cum stabilește Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011. Potrivit inițiativei legislative pentru care a votat favorabil și senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. Pe de altă parte, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore săptămânal, mai prevede proiectul de lege.

Limitele se referă, potrivit actului normativ, la orele “alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”.

Pe lângă reducerea timpului pe care îl vor petrece elevii la școală, propunerea legislativă mai precizează și că în școli și “în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică – bullying”. Totodată, documentul stabilește că, pentru a putea identifica și interveni în astfel de cazuri, educatorii și profesorii vor fi nevoiți să participe la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența psihologică.

Actul normativ a primit votul final al senatorilor la finalul lunii noiembrie, după ce, anterior, și deputații îl votasera favorabil. Pentru a se putea aplica, mai are nevoie și de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here