Senatorul EUGEN PÎRVULESCU cere GUVERNULUI ROMÂNIEI să intervină în problema inundaţiilor din TELEORMAN

0

Senatorul liberal Eugen Pîrvulescu cere Executivului să adopte măsuri de urgență pentru ca dezastrul produs de inundații să nu se mai repete

Demnitarul teleormănean, de altfel singurul dintre deputații și senatorii din județ ce nu a putut sta nepăsător față de pagubele înregistrate de către localnici ca urmare a stihiilor, solicită alocarea de fonduri suplimentare pentru a pune capăt dezastrului. Cu alte cuvinte, acesta își dorește ca cetățeanul, indiferent de zona din care provine, să fie în siguranță.

“Stimate domnule Ministru, în urma încălzirii bruște, 33 de localități din județele  Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Călăraşi, Dâmboviţa, Olt, Arad şi Vâlcea au fost serios afectate de inundații, cele mai multe dintre localitățile afectate fiind în județul Teleorman, unde au fost înregistrate aproximativ 80 de gospodării cu probleme, conform estimărilor Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, două drumuri naționale, șapte drumuri județene și șase drumuri comunale au fost restricționate traficului rutier.

Cele mai semnificative efective rămân pe raza județului Teleorman, în comuna Draganești Vlașca, dar și punctual în alte localități, unde s-a acționat neîncetat cu motopompe de diferite capacități și autospeciale de intervenție pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate. Autoritățile locale au anunțat că au supraînălţat cu saci de nisip îndiguirile a două acumulări de ape, rezultate în urma topirii zăpezii. Cu toate acestea, daunele înregistrate sunt considerabile, iar problema inundațiilor va persista și în anii următori, dacă nu sunt luate măsuri urgente.

Din păcate, județul Teleorman a mai fost afectat de inundații și în anul 2014, când Guvernul PSD din acea perioadă, în urma unei vizite în județ, a decis suplimentarea fondurilor pentru planul de prevenire a inundațiilor la nivelul județului, mai ales în zonele în care s-au înregistrat inundații în mai mulți ani consecutiv. Cu toate acestea, nu știm care a fost rezultatul acestor investiții, ținând cont de faptul că problema inundațiilor nu a fost rezolvată, iar astăzi ne regăsim în aceeași situație.

În acest context, vă rog să luați în calcul solicitarea mea de a cere cu prioritate, la nivelul Guvernului, întocmirea unui plan bine pus la punct pentru prevenerire inundațiilor în județul Teleorman. Fiind cel mai afectat județ în urma inundațiilor, consider că este nevoie de o intervenție de urgență la nivelul județului și investirea unor sume semnificative pentru rezolvarea acestei situații. Locuitorii județului au dreptul să se simtă în siguranță”, se arată în interpelarea adresată ministrului Ioan Deneș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here