Senatorul Dănuț Cristescu, explică votul negativ de la învestirea Guvernului Cioloș: “O propunere făcută în batjocură și profund neinspirată”

0

Guvernul Cioloş nu a obţinut, miercuri, votul de încredere al Parlamentului, reușind să convingă numai 88 dintre aleși. În schimb, au fost înregistrate nu mai puțin de 184 de voturi “împotrivă”.

Pentru ca echipa Cioloş să fie învestită erau necesare 234 de voturi, iar potrivit anunţului făcut de la tribiuna Parlamentului, au fost prezenţi la şedinţă 343 de parlamentari, din care au votat 272.

Senatorul PSD Dănuț Cristescu a ținut să-și justifice votul dat împotriva Guvernului Cioloș. Astfel, spune social-democratul, votul său a fost unul “împotriva incompetenței și nepăsării”, în contextul în care USR e părtaș la “catastrofa sanitară, politică și economică din România!”

Votul PSD nu poate fi altul decât împotrivă atunci când vine vorba de ministrii USR “care au provocat catastrofa sanitară și economică din România”, susține Dănuț Cristescu.

„PSD nu va vota sub nicio formă un guvern condus de USR care e direct responsabil de dezastrul fără precedent în care a ajuns sistemul de sănătate din România. O astfel de variantă este pur și simplu de neconceput și arată cât de iresponsabilă a fost decizia președintelui Iohannis de a desemna un prim-ministru chiar din rândul celor care au provocat criza politică, economică și sanitară.

Cei doi miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, precum și vicepremierul Dan Barna, care a avut atribuții în domeniul Sănătății, poartă răspunderea directă pentru haosul generalizat din acest sector, începând de la incendiile repetate din spitale și până la lipsa acută de medicamente esențiale pentru tratarea pacienților covid sau a bolnavilor cronici. Sunt sute de români care acum mor cu zile în spitalele din România pentru că medicii nu le pot administra medicamentele ce le-ar putea salva viața.

Iar după ce au dus sistemul de sănătate în colaps și au lăsat țara total nepregătită în fața previzibilului val patru al pandemiei.

Cei de la USR mai au și aroganța fără margini de a propune un nou guvern cu aceeași miniștri care au dus România pe primul loc în clasamentul negru al deceselor covid din Europa!

Vom vota categoric împotriva oricărei formule de guvernare cu Dacian Cioloș prim-ministru și solicităm președintelui Iohannis ca după ce Parlamentul va respinge această propunere făcută în batjocură și profund neinspirată să declanșeze consultări serioase pentru formarea guvern de specialiști, cu o largă susținere parlamentară, care să gestioneze țara până la organizarea alegerilor anticipate anul viitor în primăvară”, a transmis Dănuț Cristescu cu puțin timp înaintea votului dat în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here