Senatorul Dănuț Cristescu, despre creșterea facturilor la energie: “Românii sunt puși în genunchi!”

0

Senatorul PSD Dănuț Cristescu critică dur decizia Executivului de a nu interveni pentru plafonarea prețului la energia electrică, ceea ce se traduce prin creșteri uriașe ale facturilor pe care trebuie să le achite românii. Astfel, spune acesta, refuzul premierul de a nu se amesteca în problema care a pus pe jar o țară, mai ales în condițiile în care se apropie sezonul rece, se traduce printr-o sfidare la adresa cetățenilor. Mai mult, senatorul Dănuț Cristescu anunță înființarea unei comisii parlamentare de control “care să identifice precis cauzele și responsabilitățile abuzului monopolist care a crescut exponențial profiturile corporațiilor din energie, pe seama populației și a restului firmelor din România”.

“Facturile uriașe la energie, un jaf național generalizat!
Premierul României îi sfidează pe români și refuză cu premeditare oprirea jafului național generalizat prin scumpirile uriașe ale energiei, deși sunt prevederi legale clare, pe care le-ar putea aplica.
Degeaba recunoaște ministrul Energiei neghiobia liberalizării sălbatice, făcută de guvernele PNL, și trimite controale la furnizorii care au scumpit facturile la electricitate și gaz. Controalele nu micșorează facturile, sunt doar propagandă de ochii lumii. Soluția este cea susținută de PSD! Aplicarea urgentă a prevederilor din legea concurenței care dau statului dreptul să intervină pentru a pune sub control dezmățul scumpirilor nestăvilite precum și măsuri de protecție a celor mai vulnerabili consumatori. În plus PSD va acționa pentru înființarea unei comisii parlamentare de control care să identifice precis cauzele și responsabilitățile abuzului monopolist care a crescut exponențial profiturile corporațiilor din energie, pe seama populației și a restului firmelor din România.
Românii sunt puși în genunchi! Cu salarii, pensii, alocații înghețate dar cu un înfricoșător carusel al scumpirilor care le spulberă puterea de cumpărare”, este mesajul social-democratului Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here