Senatorii au votat pentru anularea amenzilor transmise celor care nu au completat formularul digital de intrare în țară/ Dănuț Cristescu: “O lege care face dreptate miilor de români amendați abuziv”

0

Senatorii au votat, luni, proiectul de lege care prevede anularea amenzilor transmise celor care nu au completat, în pandemie, formularul digital de intrare în țară – PLF. Proiectul de lege este inițiat de un grup de parlamentari PSD și își propune să facă dreptate miilor de români amendați abuziv, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

Potrivit acestuia, ordonanța care a reglementat obligativitatea completării formularului PLF la intrarea în țară “a generat un adevărat haos administrativ și un val de amenzi nejustificate”
Proiectul de lege prevede, de asemenea, restituirea sumelor de bani plătite ca amendă în urma formulării unei cereri.

Este o inițiativă a unor colegi social-democrați, dar astăzi o putem considera o inițiativă a tuturor, este o lege care face dreptate pentru zeci de mii de români care au fost sancționați abuziv (…) Este vorba despre acel formular digital care trebuia completat la intrarea în România. Foarte mulți români nu au fost informați despre acest lucru, dar au fost și foarte mulți români care au completat formularul, dar din motive tehnice datele nu au ajuns la DSP și oamenii au fost amendați pe nedrept. (…) Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi vor fi anulate sancțiunile contravenționale și pe de altă parte cei care le-au achitat vor putea în termen de 40 de zile să solicite returnarea sumelor”, a spus senatorul Dănuț Cristescu de la tribuna Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here