Senator PSD Dănuț Cristescu: “PSD lucrează la moțiunea de cenzură!”

0

Ca principal partid de Opoziție, PSD cere socoteală Guvernului PNL pentru “situația catastrofală” în care a ajuns România și inițiază demersul constitutional avut la îndemână pentru demiterea guvernului Cîțu, și anume o moțiune de cenzură.

Anunțul a fost făcut de senatorul PSD Dănuț Cristescu, care acuză Guvernul Cîțu că în “mai puțin de 6 luni, a făcut din România o țară eșuată”, prin măsurile greșite în ceea ce privește gestionarea pandemiei, la care s-au adăugat creșterile de prețuri și “tăierea iresponsabilă a veniturilor oamenilor”. Totodată, Dănuț Cristescu vorbește și despre “marea oportunitate a PNRR”, transformată de guvernanți “într-o sinistră bătaie de joc”.

Nu există niciun domeniu în care actualul guvern să fi făcut ceva bun! Nimic!
N-a reușit să gestioneze pandemia! N-a sprijinit revenirea economiei! A îngropat țara-n datorii fără precedent, la costuri enorme – cele mai mari dobânzi din UE! Suma incompetențelor și iresponsabilității actualului cabinet a transformat într-o sinistră bătaie de joc marea oportunitate a PNRR, care în loc să deservească scopul nobil pentru care a fost gândit de Comisia Europeană – consolidarea și dezvoltarea economică națională- a ajuns să umfle cu miliarde de euro conturile clienților și consultanților sinecuriști ai actualei puteri.
România se poate salva doar dacă acest guvern al eșecului pleacă!”, spune senatorul PSD Dănuț Cristescu.

În ceea ce privește conținutul moțiunii de cenzură, potrivit senatorului PSD, sunt luate în vedere mai multe puncte, respectiv: împrumuturile luate de pe piața externă, cu dobânzi foarte mari, prețurile în continuă creștere asociate cu scăderea puterii de compărare, măsurile greșite luate de guvernanți în ceea ce privește IMM-urile, precum și creșterea vârstei de pensionare (măsură adoptată, recent, de guvernanți)
“O parte din punctele moțiunii de cenzură:
• România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice.
Cu peste 34 miliarde euro a fost îndatorată România în ultimele 18 luni, la dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE! De 21 de ori mai scump decât Bulgaria, de 3 ori mai scump decât Grecia – țară trecută prin faliment – si de 2 ori mai scump decât Polonia”.
• Populația sărăcește rapid, prețurile sunt într-o continuă creștere, puterea de cumpărare scade accelerat.
120.000 de români au ajuns în sărăcie extremă în această guvernare, după ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numărul acestor români.

Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregătește un nou împrumut de 15 miliarde euro prin PNRR. Fiecare român va mai datora în plus peste 2.500 de euro după ce Guvernul va lua și acest credit.
Peste 100.000 de români au plecat în 2020, izgoniți de guvernarea pe datorie și de teama de a li se confisca viitorul.
Femeile se tem să mai nască copii într-o țară nesigură. În 2020, s-au născut cei mai puțini copii din 1930 încoace.
• Firmele românești au fost abandonate!
Din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate!
Măsura 3 – capital de investiții a fost anulată cu totul! 28 de mii de antreprenori au fost afectați, s-au pierdut 10.000 de locuri de muncă și 300 de milioane de euro doar din taxe pe salarii, în următorii 5 ani.
Programul de promovare a exporturilor și programul de internaționalizare a companiilor românești au fost anulate
HoReCa încă așteaptă și astăzi ajutoarele. Voucherele de vacanță au fost anulate pentru 2021.
Radierile de societăți au fost, în primele 4 luni din acest an, cu 44% peste cele din aceeași perioadă din 2020
•Reforma pensiilor, prin eliminarea fizică a viitorilor pensionari!
Creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, mascată drept opțiune, dă o lovitura de grație românilor! La cât de mult a scăzut speranța de viață în actuala guvernare pensia devine direct ajutor de înmormântare!
Iar interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat lovește în domenii esențiale precum sănătatea și educația, unde criza de personal era rezolvată inclusiv prin angajarea unor profesioniști aflați la pensie”, susține senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here