Senator PSD Dănuț Cristescu: “PSD cere consens național pentru Planul Național de Redresare și Reziliență!”

0

PSD face apel la toate partidele parlamentare să colaboreze pentru realizarea unui plan național de reziliență și redresare care să fie aprobat de Bruxelles și care să asigure absorbția fondurilor europene disponibile prin acest mecanism, spune senatorul Dănuț Cristescu.

Potrivit parlamentarului PSD, președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să oblige guvernul să elaboreze PNRR în baza unor discuții cu celelalte partide politice, cu patronatele și cu sindicatele și cu toți cei care ar fi putut contribui la elaborarea unui plan eficient.

În acest sens, mai spune senatorul PSD Dănuț Cristescu, PSD propune ca după Sărbătorile de Paște, să fie organizată în Parlament o dezbatere amplă la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii și experți din toate partidele politice, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri de profil, dar și specialiști din mediul economic și academic.

“Având în vedere situația critică în care a ajuns România după o nouă respingere la Bruxelles a Planului Național de Redresare și Reziliență, PSD face un apel la toate formațiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid și să colaboreze pentru realizarea unui plan național viabil care să fie aprobat de Bruxelles și care să asigure absorbția fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

Întâlnirea de ieri de la Cotroceni trebuia sa fi avut loc anul trecut, atunci când Iohannis era în campania electorală și când, în loc să discute cu toate forțele responsabile, le promitea primarilor PNL că le face austostrazi din banii europeni pe care încă nu-i obținuse.

Ca mediator Iohannis trebuia să treacă peste interesele politice și peste orgolii și să oblige guvernul să elaboreze PNRR în baza unor discuții cu celelalte forțe politice, cu patronatele și cu sindicatele și cu toți cei care puteau contribui la elaborarea unui plan eficient.

De aceea, PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și auto-suficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect național.

În acest moment este nevoie de consens și de aceea PSD propune ca imediat după Sărbătorile de Paște, să fie organizată în Parlamentul României o dezbatere amplă la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii și experții tuturor partidelor parlamentare, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri de profil, dar și specialiști din mediul economic și academic”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here