Senator PSD Dănuț Cristescu: “Prioritatea Guvernului este Austeritatea în timp ce prioritatea PSD este Dezvoltarea”

0

Prioritatea Guvernului este austeritatea, pe când prioritatea PSD este reprezentată de dezvoltarea și creșterea nivelului de trai, susține senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, social-democratul precizând, în acest sens, că PSD va depune numeroase amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat. Mai mult, spune Dănuț Cristescu, amendamentele social-democraților se încadrează într-un deficit aproape identic cu cel propus de Guvern, respectiv un deficit de 7,26% din PIB la PSD față de 7,16% la Guvern.

“Diferența ține de viziunea în care sunt stabilite prioritățile. Prioritatea Guvernului este Austeritatea în timp ce prioritatea PSD este Dezvoltarea și creșterea nivelului de trai. Dacă nu se vor admite amendamentele propuse de PSD la Buget se va ieși cu totul din calendarul propus inițial în Legea salarizării unitare și în Legea pensiilor. Ulterior, va fi mult mai greu să se revină la parcursul prevăzut inițial și la nivelurile veniturilor la care ar fi trebuit să ajungă salariații și pensionarii conform acestor două legi. Cum poate un pensionar care a muncit cinstit o viață întreagă să supraviețuiască în condițiile creșterii prețurilor la medicamente și alimente.
Într-o perioadă de criză în care cresc prețurile la alimente și la energie, trebuie să existe o formă de protecție a populației. Doar cu tăieri se va intra în spirala austerității: venituri mici înseamnă consum mic, deci producție mică, șomaj mai mare și în final venituri mai mici la buget.
PSD a propus ca alternativă cercul sănătos al dezvoltării: investiții și creșteri de venituri înseamnă consum mai mare și o economie în dezvoltare, adică mai multe firme și locuri de muncă, iar în final mai multe taxe plătite la buget”, spune senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here