Senator PSD Dănuț Cristescu, despre scumpirile în lanț produse de la începutul anului: “Încă o dată se face proba habarnismului miniștrilor actuali”

0

Senatorul PSD Dănuț Cristescu face o radiografie a situației în care se află țara la ora actuală, precum și a direcției spre care se îndreaptă, cu referire directă la scumpirile în lanț care s-au produs începând cu liberalizarea pieței energiei și continuând cu creșterea prețului la gazele naturale și combustibili, precizând că la baza acestora stă “habarnismul miniștrilor actuali”.

De asemenea, senatorul PSD mai aduce în discuție și un alt element-cheie care a contribuit la scăderea nivelului de trai al românilor, și anume înghețarea veniturilor decisă de guvernul Cîțu, pe care Dănuț Cristescu o consideră o “nenorocire” care “se dovedește nefastă pentru nivelul de trai a milioane de oameni – salariați ori pensionari”.

“Guvernarea PNL-USR-UDMR asistă nepăsătoare cum valuri după valuri de scumpiri devastează puterea de cumpărare și sărăcesc populația României!

Scumpirilor deja produse, de la începutul anului și până acum, li se adaugă noi scumpiri la energie electrică și gaze naturale.

De la 1 iulie gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu +25%, curentul electric cu încă 7,5%.

Deja prețul energiei electrice a spart orice prag, 2021 aducând o scumpire cu 50%, comparativ cu 2020.

Creșterea masivă a prețului energiei dar și a combustibililor (+10%) a determinat majorări în lanț, cu efecte puternice în privința alimentelor de bază și bunurilor de larg consum.

Încă o dată se face proba habarnismului miniștrilor actuali. Fostul ministru PNL al Economiei, Virgil Popescu, acum ministru al Energiei, declara la momentul deciziei că liberalizarea pieței energiei, nu va aduce scumpiri.

Înghețarea veniturilor decisă de guvernul Cîțu este o nenorocire; se dovedește nefastă pentru nivelul de trai a milioane de oameni – salariați ori pensionari.

Aceasta este România reală, a oamenilor sufocați de prețuri mereu mai mari care le topește sistematic puterea de cumpărare”, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here