Senator PNL Eugen Pîrvulescu: Împotriva ruperii României

0

În timp ce România se luptă cu pandemia, PSD și UDMR au atentat mișelește la Statul Român național, unitar și indivizibil. Teritoriul României este nealienabil spune Constituția României la Articolul 2.

Adoptat tacit în Camera Deputaților, proiectul de lege privind Statutul autonomiei Ținutului Secuiesc a primit, miercuri, raport negativ în Comisia de administraţie a Senatului.

Așa cum era normal, în favoarea raportului de respingere au votat 8 senatori, singurul vot împotrivă a fost cel acordat de senatorul UDMR Cseke Attila.

Reacția virulentă a președintelui României, Klaus Iohannis, despre proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc, este pe deplin justificată și îndreptățită, la adresa unor lideri politici care se dovedesc a fi iresponsabili.

PNL solicită imperativ PSD-ului să pună în dezbatere și să supună votului respingerea la Senat, a acestui proiect nociv, anticonstituțional.

Atât eu, cât și colegii mei senatori liberali vom vota pentru respingerea proiectului, consecvent cu pozițiile avute și în alte momente pe proiecte similare.

Fără niciun dubiu PSD a ținut legea respectivă la sertar cu scopul de a fi adoptată tacit, iar complicitatea acestui partid este cât se poate de evidentă.

Nu putem accepta un proiect de lege care încalcă flagrant Constituția, menit să cultive iresponsabil un curent de gândire radical în comunitatea maghiară, contraproductiv și ilogic.

Totodată, consider că este  foarte grav ca problemele națiunii să fie hotărâte de majoritatea toxică PSD-istă, care acționează împotriva României și împotriva românilor.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here