Senator Eugen Pîrvulescu: “Un pas înainte pentru bolnavii de cancer din România”

0

Senatul a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, un proiect legislativ pentru prevenirea şi combaterea cancerului, iniţiat de parlamentarii PNL şi PSD și susţinut de celelalte grupuri parlamentare.

Propunerea legislativă are ca obiect aprobarea “Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România”, pentru perioada 2023 – 2030, în acord cu direcţiile strategice din domeniul prevenirii şi combaterii cancerului stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi la nivelul Uniunii Europene.
Despre ce presupune și ce înseamnă, concret, proiectul de lege a vorbit senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu.

Un pas înainte pentru bolnavii de cancer din România
Astăzi a trecut de votul Senatului legea privind adoptarea <<Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România>>.
Fiind co-inițiator al acestei legi, am susținut și votat proiectul deoarece reflectă deopotrivă, efortul și angajamentul întregii societăți de a lupta cu cancerul.
Acest plan are în vedere o iniţiativă prin care să se asigure accesul rapid la servicii de depistare, diagnosticare, tratament şi îngrijire în cazul cancerelor pediatrice.
Se implementează pentru perioada 2023-2030, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va creea un fond de inovaţie în sănătate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
Toţi beneficiarii au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional, asigurate prin intermediul furnizorilor de servicii organizaţi conform legii, în funcţie de nevoile particulare ale fiecărui beneficiar”, este mesajul senatorului PNL de Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here