Senator Eugen Pîrvulescu: ”Pensionarii nu au de ce să se teamă. Pensiile, alocațiile sau alte drepturi vor fi plătite la timp””

0

Pe fondul unor știri false, propagate în spațiul public, pensionarii din Teleorman, și nu numai, se tem că nu își vor primi drepturile la timp. Întrebat dacă frica este justificată, senatorul Eugen Pîrvulescu a declarat că toate drepturile pensionarilor vor fi plătite la timp, indiferent de măsurile extreme luate în plină criză provocată de Coronavirus. Mai mult, spune liderul liberalilor din Teleorman, Ministerul Muncii caută soluții pentru ca pensiile să fie achitate în avans.

“Astăzi de dimineață, pe fondul unor semnale venite din partea pensionarilor, am avut o convorbire telefonică cu doamna ministru Violeta Alexandru. Domnia sa m-a asigurat că există fonduri necesare pentru plata pensiilor și că aceste drepturi vor ajunge la timp în conturile beneficiarilor. Ba, mai mult, Executivul caută soluții ca plata pensiilor să fie efectuată în avans.Și alocațiile de stat pentru copii vor fi achitate fără nicio zi de întârzire. Cu alte cuvinte, cei care au răspândit astfel de informații sunt oameni iresponsabili, inconștienți de efectul negativ pe care îl poate avea propagarea unor știri false, mai ales atunci când vine vorba de pensionari”, a precizat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Acesta a mai spus că, în următoarea perioadă, la Casa Județeană de Pensii Teleorman activitatea va funcționa normal, iar teleormănenii care așteaptă decizile de pensionare vor primi la timp documentul, așa cum spune legea. Astfel, drepturile lor vor fi achitate în prima lună după primirea deciziei.

“Luni, atunci când se va termina perioada de autoizolare la domiciliu, voi solicita instituțiilor din județ, în limita dreptului conferit de lege, informații despre problemele evidențiate mai sus. Dacă se vor găsi nereguli, ele vor fi imediat transmite Ministerului Muncii iar vinovații vor fi sancționați. Eu sper ca toți funcționarii să dea dovadă de înțelepciune și responsabilitate, chiar dacă, trebuie să o recunoaștem, nici pentru ei situația nu este ușoară”, a mai afirmat Pîrvulescu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here