Senator Eugen Pîrvulescu: “Ministerul Finanţelor este obligat să se împrumute pentru a astupa găurile incomensurabile lăsate de PSD”

0

Senatorul Eugen Pîrvulescu a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, desfăşurată la sediul PNL Teleorman, principalele realizări ale Executivului condus de Ludovic Orban, în cele trei luni de guvernare. Liderul liberalilor din judeţ a declarat că partidul pe care îl reprezintă  a reuşit, într-o perioadă relativ scurtă, să relanseze economia prin eliminarea supraaccizei la carburanți iar astăzi, România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană, a salvat Pilonul 2 de Pensii, a majorat salariul minim pe economie, a eliminat supraimpozitarea contractelor part-time, a abrogat ordonanța privind plata defalcată a TVA și a rambursat TVA şi multe alte decizii în sprijinul cetăţenilor.

Referitor la mult mediatizatul subiect al împrumuturilor din ultima perioadă, senatorul Pîrvulescu a precizat că “toate aceste datorii au fost făcute pentru a astupa găurile incomensurabile lăsate de PSD în ultimii trei ani”.

“Ministrul Florin Câţu, spune Pîrvulescu, este forţat să facă aceste împrumuturi. Însă, lucrul cel mai important este că ministerul Finanţelor se împrumută la dobânzi mult mai mici faţă de PSD. Sunt date certe, pe care nimeni nu poate să le conteste”.

Totodată, acesta a făcut referire la ordonanța de urgență pentru decontarea intervențiilor medicale din programele de Sănătate, în aceleași condiții din sistemul sanitar public, pentru pacienții care aleg servicii medicale private, declarând că s-a eliminat coplata și contribuțiile personale pentru serviciile medicale, atât la stat, cât și la privat, şi s-a rezolvat problema transportului școlar, în sensul că elevii vor circula gratuit, începând cu anul școlar 2020-2021 pe baza carnetului de elev.

În cadrul conferinţei de presă, liderul liberarilor din Teleorman a mai precizat că procesul pentru desemnarea celor mai buni candidaţi pentru primăriile din municipii, oraşe şi comune este în plină desfăşurare.

“La momentul de faţă, în patru oraşe din judeţ se efectuează cercetări sociologice cu scopul de a-l identifica pe cel mai bun candidat la primărie. La Turnu Măgurele, lucrurile sunt tranşate, în sensul ca Biroul Politic al partidului l-a desemnat pe Claudiu Crăcea candidat la primăria oraşului de la malul Dunării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here