Senator Eugen PÎRVULESCU: „Drumul European 70 va fi extins pe anumite porțiuni, pentru a fluidiza traficul”

0
cof

Cu un trafic infernal la final de săptămână și, mai ales, de sărbători, Drumul European 70 care leaga Alexandria de București este printre cele mai aglomerate din țară. Dacă se ia în calcul și numărul foarte mare de accidente rutiere care se porduc pe acest drum, este lesne de înțeles că se impune luarea unor măsuri care să ducă la fluidizarea traficului rutier.

Iar acest lucru se va întâmpla începând cu luna august, au spus, vineri, secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București Cătălin Șomode și președintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu, în cadrul unei conferințe de presă. Și alte drumuri din județ vor beneficia, în perioada următoare, de reparații, fiind vorba despre drumurile Alexandria-Zimnicea (DN51), Zimnicea-Turnu Măgurele (DN51A) și Zimnicea-Pietroșani (DN5C).

Astăzi, vin cu o investiție care se va derula în județul nostru prin DRDP București, este vorba despre o investiție care o așteaptă teleormănenii de foarte mult timp, este vorba de drumul de la București la Alexandria, care foarte mulți ne-au spus că vom face autostradă, că vom face drum expres, noi vom face o șosea în care să se poată circula în condiții normale și să fluidizăm un pic traficul”, a spus, în conferința de presă, secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu.

Potrivit directorului DRDP București, Cătălin Șomode, au fost deja făcute măsurătorile necesare pe zonele pe care se va intervene pentru lărgirea benzilor de mers, iar începând cu luna august se va începe efectiv să se lucreze. Este vorba despre aproximativ 12 zone, care reprezinta punctele nevralgice ale E70, pe care se va interveni și unde vor fi lărgite benzile existente, a mai spus Cătălin Șomode.

Avem, în momentul de față, DN București-Alexandria, numit și DN6, pe care noi, împreună cu Secția de proiectare pe care o avem în cadrul Direcției Regionale, am identificat zone destul de nevralgice, unde se întâmplă o grămadă de accidente, iar în etapa imediat următoare să facem în zonele respective, unde am terminat deja de făcut măsurătorile necesare, unde se poate lărgi zona respectivă, și urmează împreună cu Secția de execuție să executăm lucrări astfel încât participanții la trafic să aibă un confort mai ridicat pe zona respectivă”, a spus Cătălin Șomode.

Pasul acesta de investiții, pentru că este un pas rapid, așa cum spunea domnul Barbu, pentru că bugetele sunt, echipa este pregătită, ne mișcăm în așa fel încât să nu mai avem probleme pe drumul acesta. Cu siguranță că anul viitor vor fi alte investiții prinse în planul de lucru și, dacă putem să facem o sinteză asupra planului de investiții, putem să vedem că Guvernul Orban s-a gândit să investească în toate domeniile de activitate și să ajute în primul rând investițiile private. Proiecte de o asemenea anvergură, care nu s-au văzut niciodată în România, se pot face într-adevăr și în județul Teleorman. Acest plan se poate aplica cu siguranță, iar după data de 27 septembrie, când la Consiliul Județean vor fi un președinte PNL și o echipă PNL, putem să le implementăm mult mai bine, pentru că avem Consiliul Județean, avem Guvernul Orban, avem pe Cristi Barbu care este în Guvernul României, miniștrii care sunt de partea noastră, să începem cu adevărat să mișcăm lucrurile în județul Teleorman”, a spus senatorul Eugen Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here