Senator Eugen Pîrvulescu: Declaraţie politică privind înfiinţarea şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în judeţul Teleorman

0

Onorat Senat,

Doamnelor şi domnilor senatori,

Pentru o Românie statornică, prosperă şi admirată în lume este nevoie ca fiecare dintre noi să ne implicăm activ în implementarea de proiecte de dezvoltare locală, judeţeană şi regională. Este nevoie mai mult ca oricând să ne unim forţele în jurul proiectelor de investiţii, să lăsăm orgoliile politice la o parte, să ne canalizăm energia pe ce şi cum putem face împreună, în mod real, pentru dezvoltarea economică a ţării.

După cum bine ştiţi, sunt senator PNL ales în Circumscripţia electorală nr. 36 Teleorman, un judeţ care a fost condamnat la subdezvoltare din cauză că în ultimii 30 de ani nu s-au făcut investiţii majore. Pentru că înţeleg să reprezint pe toţi cetăţenii judeţului, nu numai pe cei ce m-au votat, fac un apel şi la parlamentarii din opoziţie să se conformeze şi dumnealor şi, totodată, să se implice activ în dezvoltarea judeţului nostru, deoarece şi teleormănenii merită să cunoască bunăstarea precum clujenii, orădenii, arădenii ş.a..

Doamnelor şi domnilor senatori,

Săptămâna trecută, mai exact joi 11 martie, la Consiliul Judeţean Teleorman a avut loc dezbaterea cu tema: „Înfiinţarea şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în judeţul Teleorman”, organizatori fiind parlamentarii din coaliţia de guvernare în parteneriat cu Instituţia Prefectului Teleorman. Din partea TRANSGAZ a participat domnul director general adjunct Mihai Leahu, din partea A.N.R.E. domnul vicepreşedinte Mircea Man, iar din partea CEZ domnul Petrică Bîrleanu. O bună ocazie pentru primarii din judeţul Teleorman de a afla de la specialişti cum se pot realiza proiecte de înfiinţare şi dezvoltare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, precum şi identificarea surselor de finanţare, concluzia fiind că pentru ca astfel de proiecte de investiţii să fie eligibile la finanţare, este imperios necesară asocierea între unităţile administrativ-teritoriale învecinate, conform unui proiect tehnic integrat.

Având în vedere că această dezbatere a fost foarte bine primită de către primarii din judeţ, vom continua să organizam astfel de evenimente şi pe alte teme de interes local şi judeţean, obiectivul fiind acela de a dezvolta în mod real judeţul Teleorman, conştienţi fiind de interesul legitim al cetăţenilor pe care îi reprezentăm pentru un trai mai bun.

Dragi colege şi colegi,

Închei cu un pasaj din ultimul discurs al Regelui Mihai pe care l-a ţinut în Parlament, în data de 25 octombrie 2011, cu speranţa sinceră că vom face împreună ceea ce trebuie, citez: „Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Vă mulțumesc!

Eugen Pîrvulescu – Senator PNL de Teleorman

17 martie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here