Senator Dănuț Cristescu: “USR și PNL, deși au pretins altceva, dovedesc a avea rezultate extrem de slabe în accesarea fondurilor europene”

0
Guvernul condus de Florin Cîțu a cheltuit, în șapte luni, numai 4,5% din fondurile de coeziune restante până în 2023 și, mai mult decât atât, nu a început implementarea adecvată a exercițiului financiar european 2021-2027, acuză senatorul PSD Dănuț Cristescu.

Social-democratul preciează și că mare parte a proiectelor în curs de implementare au fost agreate, semnate sau demarate încă din anii anteriori, însă blocajele înregistrate anul trecut și anul acesta au făcut ca banii europeni să rămână necheltuiți, deși Comisia Europeană a redus din strictețe în contextul pandemiei de COVID-19.

“În 7 luni, guvernul PNL-USR condus de Florin Cîțu a cheltuit doar 4,5% din fondurile de coeziune restante până în 2023 și nu a început implementarea adecvată a exercițiului financiar european 2021-2027.
Majoritatea proiectelor în curs de implementare au fost agreate, semnate sau demarate încă din anii anteriori, dar blocajele înregistrate anul trecut și anul acesta au condus la necheltuirea banilor europeni deși Comisia Europeană și-a flexibilizat poziția și redus din strictețe în contextul pandemiei.
Din păcate, orice reformă reală sau apeluri la consens au fost blocate cu agresivitate de USR și PNL care, deși au pretins altceva, dovedesc a avea rezultate extrem de slabe în accesarea fondurilor europene”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here