Senator Dănuț Cristescu: “Taxe vamale și controale de calitate pentru cerealele din Ucraina care se vând în România!”

0

Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative fermierilor din România, susține senatorul PSD Dănuț Cristescu. În acest sens, spune social-democratul, taxele vamale ar trebui reintroduse urgent și, mai mult decât atât, în condițiile în care există semnale că cerealele din Ucraina nu respectă parametrii de calitate, ANSVSA ar trebui să prezinte un raport transparent cu privire la verificările efectuate.

 

“Taxe vamale și controale de calitate pentru cerealele din Ucraina care se vând în România!
Este evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative fermierilor din România.
Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile.
Ar fi timpul ca taxele vamale să fie reintroduse cât mai urgent.
De asemenea sunt semnale că cerealele din Ucraina NU respectă parametrii de calitate.
Consider că ANSVSA trebuie să prezinte un raport transparent cu privire la verificările efectuate.
Săptămâna viitoare voi avea o interpelare pe această temă, interpelare care o voi face în numele fermierilor din județul Teleorman”, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here