Senator Dănuț Cristescu – “Rectificarea bugetară este o necesitate”

0

Rectificarea bugetară este o necesitate, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu, cu precizarea că vor fi luați bani de la sectoarele unde “foștii miniștri nu au fost în stare să-i cheltuie”, menționând Agricultura, Transporturile și Fondurile Europene. Banii vor merge acolo unde este nevoie de ei, spune senatorul PSD, respectiv la Sănătate, Educație, Muncă și Dezvoltare.

“Nu poți cheltui într-o lună de iarnă, ceea ce foștii miniștri nu au fost în stare să cheltuie aproape un an întreg. Banii neutilizați vor fi folosiți pentru combaterea pandemiei (Sănătate, Educație) și pentru protecția socială a celor vulnerabili din cauza inflației (Muncă)”, spune Dănuț Cristescu.

Potrivit senatorului PSD de Teleorman, în ceea ce privește suplimentările de fonduri decise la rectificarea bugetară, Ministerul Muncii primește 2,195 miliarde lei ( bani care asigură plata pensiilor, a alocațiilor, a compensațiilor la energie, a ajutorului de încălzire, a drepturilor persoanelor cu handicap), Ministerul Sănătății: primește 2,451 miliarde lei (bani care asigură plata salariilor pentru personalul medical, finanțarea programele naționale de sănătate, echilibrarea Fondului Asigurărilor de Sănătate), Ministerul Educației primește100 milioane lei
pentru plata salariilor pe Noiembrie ale personalului din învățământul preuniversitar, iar administrațiile locale primesc bani din
sumele defalcate din taxa pe TVA pentru asistența socială, ajutor pentru încălzire, stimulente educaționale, etc.

Totodată, spune senatorul PSD, se acordă administrațiilor locale 280 de milioane de lei pentru bursele elevilor și pentru persoanele cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here