Senator Dănuț Cristescu: “PSD își menține poziția de majorare a punctului de pensie cu 10%!”

0

PSD își menține poziția de majorare a punctului de pensie cu 10%, preferând această variantă celei propuse de PNL, care prevede scutirea de impozit a pensiilor sub 3.000 de lei, anunță senatorul PSD Dănuț Cristescu. Potrivit social-democratului, varianta liberalilor n-ar face decât să crească “decalajele din societatea românească”, în contextul în care pensiile mari vor avea creșteri mari, în timp ce pensiile mici vor avea creșteri mici sau chiar deloc.

“PSD își menține poziția de majorare a punctului de pensie cu 10%!

PNL are ca soluție scutirea de impozit a pensiilor sub 3000 de lei.

Formula propusă de PNL este inadecvată pentru că oferă creșteri mari la pensiile mari și creșteri mici sau deloc la pensiile foarte mici. Acest lucru este inechitabil și contribuie la creșterea decalajelor din societatea românească.

În prezent, scutirea de impozit pe venit se aplică la pensiile de până în 2.000 de lei. Prin aplicarea proiectului PNL, beneficiile obținute de pensionari reprezintă valoarea impozitului din ceea ce depășește pragul de 2.000 de lei. Această valoare ar rămâne în buzunarul pensionarilor.

Prin urmare, cei cu pensii sub 2.000 de lei, adică 3,72 milioane de pensionari cu cele mai mici pensii nu vor obține niciun beneficiu în urma acestei măsuri.

Pentru cei care depășesc puțin peste 2.000 de lei, beneficiul va fi de câțiva lei/lună, respectiv 10% din suma de peste prag. (circa 1 milion de pensionari).

Cel mai mult vor obține pensionarii cu pensii peste 3.000, respectiv câte 100 de lei, pentru că și la aceștia se aplica scutirea pe suma cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei (adică 1.000 x10%). În această categorie sunt aproximativ 500.000 de pensionari. Deci în loc să crească mai mult la cei care au puțin, propunerea PNL crește mai mult la cei care au mai mult”, explică senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here