Senator Dănuț Cristescu: “PSD a făcut din combaterea abandonului școlar o prioritate asumată în programul său pentru Educație”

0

PSD susține extinderea programului de masă caldă în școli, în special în unitățile de învățământ din mediul rural, anunță senatorul PSD Dănuț Cristescu. Potrivit social-democratului, programul-pilot derulat, în prezent, în 150 de școli din țară, ar trebui extins la nivel national, iar finanțarea să fie făcută din fonduri europene, cel puțin în componenta de construcție a facilităților necesare servirii mesei (cantină, mobilier, veselă, echipamente, etc).

“PSD susține ferm extinderea programului de masa caldă la școală, mai ales în mediul rural, inclusiv ca soluție pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar. La fiecare 100 de copii din satele țării 2 au abandonat școala în pandemie; copiii nu pot învăța cu burta goală!
Acum se desfășoară un program pilot, derulat în 150 de școli de stat, în care guvernul finanțează distinct de bugetului ministerului Educației, masa caldă pentru elevi .
Este necesară trecerea la o nouă etapă, respectiv gândirea unui program național, cu accent pe mediul rural, care să fie finanțat din fonduri europene, cel puțin în componenta de construcție a facilităților necesare servirii mesei (cantină, mobilier, veselă, echipamente, etc).
PSD a făcut din combaterea abandonului școlar o prioritate asumată în programul său pentru Educație.
Este deja o certitudine recunoscută oficial că învățământul online impus în pandemie a fost o catastrofă educațională.
Prin urmare măsurile care pot contribui la atenuarea/remedierea abandonului școlar și combaterea analfabetismului funcțional în rândul elevilor sunt nu doar necesare, ci devin imperative existențiale, dincolo de orice dispută sau identitate politică”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here