Senator Dănuț Cristescu: “Președintele eșuat, Supermanul căzut în cap, Cioloșul 0 barat!”

0

Managementul defectuos al guvernării PNL-USR afundă România într-un “coșmar medical fără precedent”, atrage atenția senatorul PSD Dănuț Cristescu, potrivit căruia spitalele au rămas fără medicamente pentru că guvernanții “n-au fost capabili să pună la punct un sistem coerent și o procedură clară de finanțare și achiziție”.

Senatorul PSD atrage atenția că lipsa medicamentelor conduce la o rată ridicată a mortalității în rândul celor care ajung să fie confirmați cu COVID-19.

“România se afundă într-un coșmar medical fără precedent din cauza managementului dezastruos al guvernării PNL-USR!

În spitale Nu sunt medicamente! Din acest motiv în spitalele din România, mai ales în ATI-urile COVID, rata mortalității atinge cote înfiorătoare.

S-a ajuns în această realitate criminală, ca pacienții să fie doar ținuți în spitale și medicii să nu-i poată trata în lipsa medicamentelor necesare, pentru că guvernanții n-au fost capabili să pună la punct un sistem coerent și o procedură clară de finanțare și achiziție de medicamente.

De asemenea, multe dintre decesele covid din aceste zile ar fi putut fi evitate, dacă miniștrii Sănătății de la USR-Plus ar fi achiziționat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru bolnavii COVID-19”, transmite senatorul Dănuț Cristescu.

Mai mult, spune social-democratul, creșterea numărului de paturi ATI nu este utilă decât în măsura în care mediciii dispun și de medicamentele necesare pentru tratament.

“Oricâte paturi ATI ar fi disponibile, decesele nu vor fi evitate dacă pacienții covid nu sunt tratați în spital întrucât medicii nu au medicamentele necesare! Este inadmisibil, ca abia acum în vârful valului 4, să se înceapă achizițiile de medicamente covid”, precizează parlamentarul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here