Senator Dănuț Cristescu: “PNL să-și rezolve problemele politice interne, astfel încât să putem adopta cât mai repede măsurile PSD pentru oameni și pentru economie”

0

Social-democrații nu sunt interesați de “luptele politice” din PNL, spune senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, care insistă asupra faptului că liberalii ar trebui să-și rezolve problemele politice interne, astfel încât coaliția de guvernare să poată adopta cât mai rapid o nouă serie de “măsuri pentru oameni și pentru economie”, între acestea voucherele care vor fi acordate persoanelor cu venituri mici, dublarea cotei de hrană a bolnavilor internați în spitale, dar și creșterea valorii bonurilor de masă.

De asemenea, spune Dănuț Cristescu, obiectivul PSD este ca pachetul de măsuri de sprijin să fie finanțat în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta astfel investițiile programate în buget

PSD nu e interesat de luptele politice din alte partide. PNL să-și rezolve problemele politice interne, astfel încât să putem adopta cât mai repede măsurile PSD pentru oameni și pentru economie. De asemenea, e foarte important ca propunerile PSD de acordare a voucherelor de alimente și de creștere a valorii tichetelor de masă sunt susținute și de PNL, urmând ca valoarea exactă a acestora să fie stabilită în Coaliție pe baza calculelor economice și a surselor de finanțare disponibile. Important e ca 50% din măsurile sociale și economice să fie finanțate din fonduri europene.
Sunt multe măsuri importante propuse de PSD, cum ar fi:
1. Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
2.Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu bursă socială. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.
3.Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
4.Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
5.Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.
Obiectivul PSD e ca aceste măsuri de sprijin să fie finanțate în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget. Dacă cei de la PNL reușesc să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, PSD va susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here