Senator Dănuț Cristescu: “Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii”

0

Doi pensionari din trei vor primi sprijinul financiar de 700 de lei, până la finalul acestui an, astfel că 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice vor fi beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special prin această măsură inclusă în pachetul anunțat de liderii partidelor din coaliția de guvernare, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu. Potrivit social-democratului, pentru PSD “cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii”, care reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă în actualul context în care puterea de cumpărare a fost diminuată semnificativ.

“PSD sprijină pensionarii!
Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii. Ei reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă și de aceea PSD a insistat să li se acorde sprijinul de 700 de lei menit să mai compenseaze din pierderea puterii de cumpărare ca urmare a scumpirilor.
Prin stabilirea pragului de 2000 de lei pensie, sub care se acordă sprijinul de 700 de lei, s-a avut în vedere ca un număr cât mai mare de pensionari să beneficieze de sprijin.
2 pensionari din 3 vor primi acest sprijin de 700 de lei, până la finalul acestui an. Concret 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice vor fi beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special – adică aproximativ 450 de milioane de euro – ceea ce reprezintă un efort bugetar consistent, în condițiile actuale
Același ajutor de 700 de lei vor primi și foștii militari, veteranii, văduvele și urmașii care încasează o pensie lunară sub 2000 de lei”, a transmis senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here