Senator Dănuț Cristescu: “Părinții care au copii înscriși la școală, creșă sau grădiniță pot beneficia, din 2023, de bani în plus la salariul net!”

0

Părinții care au copii înscriși la școală, creșă sau grădiniță vor primi, din 2023, bani în plus la salariul net, odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de guvern adoptată de Executiv în lunie 2022, care a modificat Codul Fiscal.

 

Astfel, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu, părinții care realizează venituri din salarii, pot beneficia de o deducere personală din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ, indiferent de nivelul veniturilor. Potrivit sursei citate, pentru a beneficia de această deducere, părintele trebuie să aducă adeverința doveditoare de la unitatea de învățământ și să depună o declarație pe propria răspundere la angajator

“Părinții care au copii înscriși la școală, creșă sau grădiniță pot beneficia, din 2023, de bani în plus la salariul net!

Ca urmare a modificării Codului Fiscal de anul trecut, părinții care realizează venituri din salarii, pot beneficia de o deducere personală din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la o unitate de învățământ, indiferent de nivelul veniturilor.

Îl felicit pe Ministrul Finanțelor, social-democratul Adrian Câciu, pentru această măsură bună și pentru că s-a gândit la copiii noștri, la părinți și la importanța educării și școlarizării.

Pentru a beneficia de această deducere, părintele este cel care trebuie să depună diligențele necesare, să aducă adeverința doveditoare de la unitatea de învățământ și să depună o declarație pe propria răspundere la angajator”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here