Senator Dănuț Cristescu, despre negocierile pentru Congresul PNL: “Vântul bate apa trece și de noi praful se alege!”

0

Rectificarea bugetară așteptată de toate comunitățile locale trebuie să fie făcută numai pe baza unor criterii obiective, în funcție nevoile reale ale fiecărei unități administrativ teritoriale, iar banii publici nu trebuie folosiți ca monedă de schimb, în lupta internă din PNL pentru președinția partidului, a transmis senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu. Potrivit sursei citate, demiterea ministrului de Finanțe, pentru ca astfel premierul să preia controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, “reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de aluziile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL”.

“Vântul bate apa trece și de noi praful se alege!

PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține foloase necuvenite în competiția pentru șefia PNL. Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ teritoriale.
Dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîțu nu are niciun drept să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al PNL.

Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de aluziile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîțu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban”, este mesajul transmis de senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here