Senator Dănuț Cristescu despre măsurile sociale în vigoare de la 1 ianuarie: “Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare aceste măsuri n-ar fi existat”

0

Cetățenii trebuie să știe că, dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, măsurile sociale care au intrat ăn vigoare de la 1 ianuarie nu ar fi existat, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu, cu trimitere la creșterea punctului de pensie, a alocației pentru copii și a indemnizației sociale pentru pensionari.

“Era nevoie de astfel de măsuri, chiar dacă unii nu le-au dorit, PSD și le-a asumat, le-a susținut și le-a făcut posibile tocmai pentru că este o perioadă critică”, spune senatorul PSD Dănuț Cristescu.

De alocații mai mari beneficiază, de la 1 ianuarie, 3,6 milioane de copii: 600 de lei pentru copii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 18 ani, în cazul copiilor cu handicap; 243 lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani.

De asemenea, potrivit senatorului social-democrat, de indemnizații sociale mai mari beneficiază 1,3 milioane de pensionari, în timp ce de creșterea punctului de pensie cu 10%, vor beneficia alte 3,7 milioane de pensionari.

“Sprijin pentru pensionarii cu pensii mici, pentru a face față creșterilor de prețuri, concret, toți pensionarii care după majorarea punctului de pensie cu 10% vor avea pensie sub 1600 lei, vor primi un ajutor suplimentar care le va asigura în ianuarie 2022 un venit de 2200 lei, vor beneficia 2,5 milioane de pensionari. Acordarea unei indemnizații suplimentare, a 13-a, în ianuarie, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de veniturile acestora, astfel: 350 lei pentru persoana cu handicap grav; 265 de lei pentru persoana cu handicap accentuat; 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu”, susține senatorul Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here