Senator Dănuț Cristescu: “Creșterea salariului minim o necesitate”

0

Cu un venit lunar de numai 1.386 de lei, cei care lucrează pe salariul minim pe economie reprezintă categoria socială cel mai puternic lovită de scumpirile galopante și de inflația puternică, susține senatorul PSD Dănuț Cristescu. Social-democratul spune că pentru această categorie creșterea veniturilor reprezintă o “necesitate, o chestiune de viață și moarte”.

Dacă nu se va lua rapid o decizie în acest sens, există riscul ca cei mai mulți să plece din țară “pentru a-și câștiga existența oriunde în altă parte”, a subliniat Dănuț Cristescu.

“Creșterea salariului minim o necesitate! La un salariu minim net de 1386 de lei/lună reprezintă categoria socială cel mai puternic lovită de scumpirile galopante, de inflația puternică; pentru ei creșterea veniturilor reprezintă o necesitate, o chestiune de viață și moarte.

În caz contrar România va continua să piardă accelerat forță de muncă tânără; cei mai mulți vor pleca de nevoie din țară pentru a-și câștiga existența oriunde în altă parte.

Criza de forță de muncă se va accentua, cu efecte grave implicit asupra bugetului statului”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here