Senator Dănuț Cristescu: „AUR – partidul blaturilor și iluziilor optice!”

0

Orice parlamentar responsabil avea datoria să susțină moțiunea depusă de PSD și să determine demiterea sau demisia lui Oros, care, prin delăsare, ineficiență și incompetență, a provocat un prăpăd fără precedent în toate sectoarele agriculturii românești.

Moțiunea nu a trecut pentru că parlamentarii puterii s-au înțeles cu parlamentarii AUR care NU au fost în sală pentru a vota pentru plecarea celui mai nociv ministru pentru agricultura românească.

Datele statistice sunt fără echivoc și arată scăderi catastrofale ale producției în 2020 față de 2019, la aproximativ aceleași suprafețe cultivate; cereale (- 37,6%) cu prăbușire gravă a recoltei de orz(-45%), plante uleioase ( -35,1%), cu prăbușire de 41,9% a producției de floarea soarelui.

Acesta este rezultatul lipsei complete de viziune și acțiune a ministrului Adrian Oros

În plus, ministrul Oros a asistat impasibil, practic a girat, tăierea despăgubirilor pentru calamități, amputarea gravă a subvențiilor, pentru multe programe vitale – doar pentru motivul imbecil că fuseseră inițiate de PSD.

Un astfel de ministru afectează grav agricultura românească și reprezintă un factor de risc major pentru securitatea alimentară a țării; de altfel, tot datele oficiale atestă, agravarea deficitului cu produse agroalimentare la aproape 2 miliarde de euro.

Senator PSD, Dănuț Cristescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here