Ședința de constituire a Consiliului Local Alexandria

0

Augustin Ioan, Valentin Chiran, Silvia Cobârlie, Aurelia David, Nelu Din, Ionela Ene, Maria Ghicică, Cătălin Micu, Ioana Panagoreț și Dragoș Petcu, aleși pe lista PSD la localele din septembrie, și Gabriel Bulumac, Haralambie Epure, Nicușor Grigore, Claudia Modrigală, Attila Szabo și Mihai Vecu, aleși din partea PNL, au depus, luni, jurământul, în cadrul ședinței de Constituire a Consiliului Local Alexandria.

Din totalul de 19 consilieri locali aleşi pe 27 septembrie, au fost validați 16 consilieri locali. În cursul acestei săptămâni se va organiza o nouă ședință a Consiliului Local în cadrul căreia vor fi validați 2 consilieri de la PNL și un consilier de la PSD, vor fi constituite comisiile și vor fi aleși viceprimarii și prim-viceprimarul Alexandriei.

Ședința de constituire a Consiliului Local a fost prezidată de cel mai în vârstă consilier, Ghicică Maria din partea PSD, asistat de doi consilieri dintre cei mai tineri, respectiv, Cobârlie Silvia din partea PSD şi Chiran Valentin Florin din partea PSD.

Consilieriil ocali au fost invitați în ordine alfabetică la masa special amenajată pe care se află Constituţia şi Biblia. Aceștia au pus mâna stângă atât pe biblie cât şi pe Constituţie, au dat citire textului Jurământului şi l-au semnat, în două exemplare, unul pentru consilier şi unul la dosar.

Potrivit legilor în vigoare, consilierii care refuză să depună jurământul sunt consideraţi demisionaţi de drept fiind înlocuiţi cu primul supleant înscris pe lista de la alegeri a partidului respectiv.

În cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local, aleșii Consiliului Local se obliga ca, după încheierea ședinței de constituire, fiecare dintre aceștia să depună declaraţiile de avere şi a declaraţiile de interese şi, de asemenea, să verifice dacă se află într-una din situaţiile de incompatibilitate reglementate de Legea nr. 161/2003 cu modificările şi completările ulterioare, iar în cazul în care se regăsesc în stare de incompatibilitate să întreprindă demersurile necesare pentru încetarea stării de incompatibilitate, în termenul reglementat de actul normative menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here