Ședință a Consiliului Județean, cu acordarea de stimulente financiare cadrelor medicale pe ordinea de zi

0

Cadrele medicale care își desfășoară activitatea în spitalele din subordinea Consiliului Județean ar putea primi stimulante financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară, dacă un proiect de hotărâre inițiat în acest sens va fi adoptat, miercuri, de aleșii județeni.

 

“Se aprobă acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical, angajat în cadrul spitalelor al căror management al asistenţei medicale a fost transferat Consiliului Judeţean Teleorman, în limita sumelor alocate în buget cu această destinaţie. (…) Cuantumul stimulentului financiar lunar se acordă în limita a două salarii minime brute pe ţară. (…) Stimulentul financiar se va actualiza în condiţiile modificării salariului minim brut pe ţară, cu luna următoare actului normativ emis în acest sens”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut, miercuri, de aleșii județeni.

Proiectul de act administrativ are la bază o cerere a Spitalul Județean de Urgență, iar scopul este reducerea deficitului de medici cu care se confruntă unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Teleorman.

“Prin adresa nr. 4444/12.05.2023 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman sub nr. 11442/15.05.2023 se solicită sprijin financiar în vederea asigurării, lunar, a unor stimulente pentru medicii angajaţi. În acest moment, spitalul are aprobate de către Ministerul Sănătăţii 12 linii de gardă care sunt acoperite cu dificultate. Solicitarea este motivată de faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria are imperios nevoie de serviciile medicilor, în contextul numărului mare de prezentări/pacienţi, iar prin aprobarea stimulentelor financiare lunare se va crea oportunitatea de a motiva medicii care nu au domiciliul pe raza judeţului Teleorman, să se angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria. (…) Consiliul Judeţean Teleorman este preocupat de problema insuficienţei resursei umane — medici la spitalele al căror management al asistenţei medicale a fost transferat Consiliului Judeţean Teleorman, deficit de medici ce are un impact negativ asupra actului medical şi generează nemulţumiri din partea cetăţenilor. Deoarece, problema deficitului de medici este întâlnită şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede şi Spitalul de Psihiatrie Poroschia, pentru a stimula ocuparea posturilor vacante de medici şi de a atrage noi specialişti în vederea angajării în cadrul unităţilor sanitare, există posibilitatea legală pentru atragerea medicilor către spitale şi prin stimulare financiară”, se arată în proiectul de act administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here