Secția de boli infecțioase a Spitalului „Caritas” este pe butuci, după ce încă 12 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

0

12 dintre cele 15 cadre medicale ale Secției de boli infecțioase a Spitalului „Caritas” sunt infectate cu noul coronavirus, pentru alte două rezultatele testelor sunt negative, iar pentru un alt angajat rezultatul testului nu este gata. Tot personalul secției a fost testat după ce marți asistenta șefă a fost confirmată pozitiv de testul pentru infecția cu SARS-CoV-2. Cel mai probabil, cele 12 cadre medicale confirmate pozitiv vor rămâne spitalizate în Spitalul „Caritas”, care de marți primește pacienți cu coronavirus.

Încă de marți seară, după confirmarea asistentei șefe, care între timp a fost transferată la Spitalul “Victor Babeș” din București, pentru că are unele probleme de sănătate ce nu i-au permis să rămână la spitalul suport COVID pozitiv din Teleorman, secția a fost închisă pentru dezinfecție, iat toți angajații au fost testați.

Sunt voci care susțin că femeia ar fi contractat virusul de la bărbatul din Roșiori, decedat în urmă cu o săptămână, din cauza COVID-19. Pentru cele 12 cadre medicale confirmate joi după amiază nu este foarte clar care este sursa infecției.

Direcția de Sănătate Publică va demara o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele cu care cei 12 au intrat în contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here