Se redeschide Clubul Pensionarilor din Alexandria

0

Primăria Alexandria redeschide, într-o locație nouă și reabilitată, Clubul Pensionarilor începând de joi, 19 august, în incinta Pieței Alexandria, la etaj – Hala veche, transmite municipalitatea. Mai mult, începând cu data de 23 august, cele mai multe dintre concursurile dedicate Zilelor Municipiului Alexandria 2021 (tenis de masă, rummy, table, șah), se vor desfășura în incinta clubului.

Potrivit sursei citate, lucrările pentru reabilitarea noului spațiu au demarat în anul 2019, când s-a început compartimentarea cu birouri pentru toate asociațiile de pensionari legal constituite, spații pentru biliard, șah, rummy, bibliotecă, sală de lectură și zonă de socializare cu acces la internet, oficiu dar și sală multifuncțională.

Lucrările au fost finalizate în anul 2020 dar, în contextul pandemiei de COVID-19 și pentru a limita răsândirea noului coronavirus, porțile clubului au rămas închise până anul acesta.
În cee ace privește lucrările de reabilitare, acestea au constat în refacerea acoperișului, reparații interioare, montare pardoseală, reparații grupuri sanitare, realizarea instalațiilor (sanitare, electrice, termice, ventilație), placare și reabilitare scară și balustradă, transformare lift de marfă în lift de persoane, amenajare rampă pentru persoanele cu dizabilități (din stradă în clădire și în interior, până la lift), dotări.

Totodată, biblioteca are aproximativ 150 de locuri disponibile, iar o importantă donație de carte, mai exact 700 de volume, a fost făcută de Alexandrina Drăghici, care a dat clubului și 20 de tablouri și 5 icoane, unele dintre acestea fiind aduse din Ierusalim.
Pe lângă bibliotecă, au mai fost amenajate și două săli de tenis de masă, o sală de biliard, o sală de șah/ table/ rummy, fiind delimitate prin amplasarea unor paravane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here