Școlile rămân închise până la toamnă

0

Pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide, a anunțat președintele Klaus Iohannis, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă, a mai precizat președintele. De asemenea, a mai precizat Klaus Iohannis, mediile elevilor vor fi încheiate cu notele pe care le au acum, iar în “cazuri excepţionale se mai poate face o evaluare suplimentară”.

Pe de altă parte, examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Astfel, elevii vor sta la distanţă mare unii de alţii, vor intra pe un coridor, vor ieşi pe alt coridor.

Se vor face dezinfecţii regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în şcoală, şi multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

De asemenea, elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea reveni la şcoală, după data 2 iunie și până pe data ce 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. În această situaţie, elevii vor sta cel mult câte 10 într-o sală de clasă, pentru maximum 2-3 ore, şi se vor pregăti pentru examenele naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here