Sărbătoarea Bujorului la Troianul

0
An de an, în a doua sâmbătă a lunii mai, în comuna teleormăneană Troianul este mare sărbătoare. Localitatea beneficiază de un loc de poveste, despre a cărui frumusețe se poate vorbi la nesfârșit.

O pădure care se întinde pe 71 hectare, devenită arie protejată de interes național, a fost declarată rezervație naturală în anul 2004, pentru protejarea bujorului românesc, specie amenințată cu dispariția.

Bujorul românesc înflorește și ne dăruiește splendoare timp de două săptămâni

Devenită deja tradiție, Sărbătoarea Bujorului de Troianul organizată de Primaria localității Troianul, reprezentată de primarul Ionel Dincă,  în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Departamentul de Cultură GAL Câmpia Burnasului are loc în a doua zi de sâmbătă a lunii mai și adună un public numeros în această zi specială.

Pe scena în aer liber din centrul comunei au evoluat: Ansamblul Burnasul, Andreea Băltoiu, Marinel Predoi, Fluierașii de la Merișani, Corul Mini Axios, Bujoreii de la Troianul, Maria Dudău, Andreea Irianu și Ansamblul Câmpia Burnasului (Voiniceii și Călușarii).

Trebuie subliniată și buna colaborare dintre primarul localității, Ionel Neagu si preotul comunitătii, Marius Dincă, dar înainte de toate trebuie spus că Marius Dincă este preot de 25 de ani în Troianul și se implică în viața comunității în toate modurile posibile, interacționând cu oamenii, învățându-i colinde și dansuri populare, înființând Școala de vară (unde doritorii învață să cânte la chitară), ajutându-i pe cei aflați în nevoi, prezentând spectacole, făcând imposibilul posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here