Șapte voluntari s-au pregătit la ISU Teleorman pentru a participa la misiunile de stingere a incendiilor în cadrul echipajelor profesioniste

0

Șapte dintre voluntarii teleormăneni au parcurs, în această perioadă, în cadrul ISU Teleorman, un nou stagiu de perfecționare, în urma căruia vor putea participa efectiv la misiunile de stingere a incendiilor în cadrul echipajelor profesioniste ale pompierilor militari.

Cursul, care a constat în parcurgerea unor noțiuni teoretice și activități practice, a fost finalizat cu succes de către aceștia, dorința lor de a-și continua drumul către voluntariat fiind acum și mai mare.

Pe timpul derulării programului de pregătire, voluntarii ISU Teleorman au dobândit competențe și cunoștințe în domeniul stingerii incendiilor, cunoașterea unor tehnici de utilizare a țevii de refulare, modalitățile de deshidere a ușilor și ferestrelor blocate, tehnica folosirii stingătoarelor, utilizarea aparatelor de respirat și amenajarea surselor de apă pentru alimentarea autospecialelor de intervenție.

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune” reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a stinge incendii și de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență.

Informații suplimentare, condițiile de înscriere și următoarea perioadă de pregătire în cadrul programului de voluntariat se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul

Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here