Samuel Calotă: „Cu siguranță ALDE Teleorman merge mai departe. Cu siguranță ALDE Teleorman nu se rezumă la Ică Calotă”

0
Într-un interviu acordat, în exclusivitate, publicației noastre, președintele ALDE Teleorman Samuel Calotă a vorbit despre planurile pe care le are pentru organizația din județ a partidului, despre alegerile locale și parlamentare care urmează să fie organizate, dar și despre plecarea din partid a deputatului Ică Calotă, cu care a lucrat pentru o perioadă.

Rep: Domnule Calotă, nu cu mult timp în urmă a apărut o știre, potrivit căreia, deputatul Ica Calotă a trecut cu toată organizația județeană ALDE la PNL Teleorman. Cum comentați?       

Samuel Calota: În general nu discut despre ce fac alții, consider că fiecare este stăpân pe deciziile pe care le ia. Însă, legat de trecerea deputatului Ică Calotă la PNL, pot să spun că nu m-a surprins, întrucât se știa încă de anul trecut această intenție. Am înțeles că, la un moment dat, au fost anumite tensiuni în PNL, în legătură cu venirea domniei sale, tensiuni care, până la urmă au fost rezolvate, din câte se pare, iar trecerea a fost făcută. Cât despre trecerea organizației județene ALDE la PNL, vă asigur că nici nu se pune problema de așa ceva! Într-adevăr, au plecat câțiva membri împreună cu deputatul Ică Calotă, dar aceste plecări au fost extrem de putine la număr, au fost de-a dreptul nesemnificative. Le putem număra pe degetele de la cele două mâini practic… Era de înțeles și ca anumiți colegi să-l însoțească pe noul drum, pentru ca în politică, la fel ca în viață, pornești împreună cu prietenii.

Rep: Care credeți ca sunt motivele din spatele plecării deputatului Ică Calotă la PNL?                    

Samuel Calota: Cred ca domnia sa a vrut, în primul rând, să-și asigure un nou mandat de deputat și a considerat ca rămânând în ALDE șansele îi sunt diminuate. Eu îi spun că putea rămâne în ALDE, că puteam să lucrăm împreună, așa cum am făcut-o și în trecut, și avea mandatul asigurat. Iar asta în special acum, când este aproape finalizată negocierea pentru semnarea alianței PSD-ALDE-PRO ROMÂNIA, o alianță extrem de puternică, ce va câștiga, cu siguranță, atât alegerile locale cât și alegerile parlamentare. Iar Ică Calotă ar fi avut mandatul asigurat, pentru că pornea cu prima șansă la negocieri, având în vedere că el este parlamentar în exercițiu. Dar, repet, consider că fiecare persoană este stăpână pe deciziile pe care le ia.

Rep: Să înțeleg că la viitoarele alegeri veți fi adversari?                         

Samuel Calota: Ca să-l citez pe Eminescu, pot să răspund scurt: ”ce e scris și pentru noi, bucuros le-om duce toate, de e pace, de-i război”. Noi deja facem parte din organizații adversare, fiecare partid doreste sa-și maximizeze scorul în alegerile care urmează. Înainte să plece și chiar în perioada premergătoare semnării protocolului de trecere, l-am rugat sa rămână în ALDE, dar domnia sa nu a vrut.

Rep: Vreți să-i transmiteți ceva deputatului Ică Calotă?

Samuel Calota: Îi doresc să fie nominalizat pe prima pozitie de candidați pentru Camera Deputaților, ca să aibă mandatul asigurat, așa cum și-a dorit. Spun acest lucru pentru că, așa cum s-a văzut și la ultimele alegeri parlamentare, PNL nu va reuși nici la următoarele să scoată mai mult de un deputat și un senator, la redistribuire. Dacă ne gândim numai la faptul că în prezent se pun bazele unei construcții politice de mare anvergură, alianța PSD-ALDE-PRO ROMÂNIA, cu care va avea de luptat în alegerile care urmează, deja cred că i-a luat amețeala pe liberali. Pe de altă parte însă, deputatul Ică Calotă nu trebuie să uite și că sunt oameni valoroși în PNL, sau foști colegi de-ai mei din PD-L, care și ei doresc să ajungă în Parlament.

Rep: Trecând peste plecarea deputatului Ică Calotă din partid, se întâmplă cu organizația ALDE din Teleorman?

Samuel Calota: Cu siguranță ALDE Teleorman merge mai departe. Cu siguranță ALDE Teleorman nu se rezumă la Ică Calotă. Noi suntem, în prezent, într-o reconstrucție serioasă a organizațiilor locale. Căutam candidații cei mai potriviți pentru a intra în alegeri, oameni care să aibă șanse de reușită, atât pentru funcțiile de primari de localitate, cât și pentru cele de consilieri județeni și consilieri locali.

Rep: Ce obiective v-ați stabilit pentru alegerile care urmează?            

Samuel Calota: Ne-am propus să găsim candidați buni pentru localitățile din județ, care sa fie susținuți de viitoarea alianță PSD-ALDE-PRO ROMÂNIA, și să câștigăm mai multe primării decât la precedentele alegeri. Obiectivul nostru este obținem un scor peste ceea ce a avut ALDE Teleorman în 2016, adică mai mult de trei primari și mai mult de doi consilieri județeni și o sută de consilieri locali.

Rep: Ce ne puteți spune despre oamenii care s-au alăturat în ultimul timp partidului pe care îl conduceți?

Samuel Calota: Pot să vă spun că sunt oameni valoroși, care vor intra în competiția electorală cu șanse reale de câștig. Cât despre cine anume sunt, as prefera să-i anunț, așa cum se cuvine, în cadrul unei conferințe de presă viitoare. Însă cu siguranță pot să vă spun că sunt oameni capabili să-și ducă la îndeplinire promisiunile făcute electoratului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here