„Romeo și Julieta în cotidian!”

0

Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiorii de Vede și Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede, a organizat joi, 28 martie 2019, atelierul de dezvoltare personală „Romeo și Julieta în cotidian!”.

Elevi din clasa a XI-a ai Colegiul Național „Anastasescu” Roșiorii de Vede, pe parcursul a două ore, au fost puși în diferite ipostaze ale eroilor lui Shakespeare, prin intermediul unor scurte exerciții individuale sau de grup, de Geanina Burcea, bibliotecar formator la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman.

Atelierul a avut ca scop facilitarea dezvoltării personale, oferind un cadru pentru dobândirea de cunoștințe și instrumente practice, aplicabile în viața cotidiană, pentru o mai bună gestionare a energiei și creșterea echilibrului interior.

S-a pus accent pe adevăr și percepție, pe rațiune și ego, pe seducție și manipulare, pe vis și realitate, pe empatie și intimitate, pe maternitate și angajament. 

S-a vorbit despre greșelile EI și greșelile LUI, despre agonie și extaz, despre echilibrul în cuplul modern.

Bibliotecara a precizat că dezvoltarea personală reprezintă schimbarea în bine a fiecăruia, iar atelierul a propus informații care pot contribui la soluționarea conflictului, la o lume mai bună.

Atelierul de dezvoltare personală este un serviciu oferit utilizatorilor de Biblioteca Județeană „Marin Preda” și a fost propus de filiala Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România pentru Premiile anuale acordate pentru 2018 de asociație la categoria Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă.

La eveniment au participat, din partea bibliotecii județene, Viorel Fota, manager și Livia Badea, bibliotecar Proiecte, Programe, Parteneriate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here