Rodian Mertoiu, candidatul PNL la Primăria Islaz, vrea să demonstreze că “Se poate și altfel!”

0

Rodian Mertoiu este candidatul PNL pentru Primăria Islaz și, fără declarații pompoase și fără să promită proiecte mărețe dar pe care nu le-ar putea duce vreodată la îndeplinire, acesta vine în fața alegătorilor cu un program politic ce cuprinde măsuri concrete, menite să le ofere condiții mai bune în care să-și ducă traiul.

Deviza sa este “Se poate și altfel!” și vrea să le demonstreze acest lucru cetățenilor din Islaz, în cei patru ani de mandat pe care și-a propus să-l câștige la alegerile din 27 septembrie.

Nascut în 1966, Rodian Mertoiu a absolvit, pe rând, Liceul economic din Roșiorii de Vede, iar mai apoi Facultatea de Contabilitate și gestiune din cadrul Universității Titu Maiorescu. Ani de-a lungul a fost funcționar public în cadrul Primăriei Islaz, așa că știe foarte bine care sunt problemele cu care oamenii se confruntă și cu care vin la reprezentanții autorității locale pentru a-i ajuta.
„Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă cetățenii este lipsa titlurilor de proprietate, implicit a cărților funciare. Poate că pare un lucru neînsemnat comparativ cu alte probleme, însă eu știu foarte bine că este o mare problemă pentru oameni că nu au titluri de proprietate pe terenurile deținute. Au fost eliberate numai câteva zeci de titluri de proprietate în ultimii ani. În prezent, din ce-am înțeles, o a doua firmă a fost contractată pentru întocmirea documentațiilor necesare eliberării titlurilor, dar lucururile merg foarte anevoios”, își începe Rodian Mertoiu prezentarea programului cu care vine în fața alegătorilor.

Printre prioritățile pe care candidatul PNL și le-a propus pentru mandatul de primar al comunei Islaz se numără realizarea unui sistem de canalizare funcțional, înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, asfaltarea drumurilor și amenajarea podețelor și rigolelor, precum și înființarea unei societăți comerciale subordonată Consiliului Local, sau în parteneriat cu acesta, care să genereze locuri de muncă și care să aibă ca obiect de activitate administrarea domeniului public și realizarea lucrărilor de construcții și infrastructură din localitate.

De asemenea, Rodian Mertoiu și-a propus să facă o prioritate din atragerea investitorilor în proiecte de dezvoltare locală, cunoscut fiind faptul că zona are un ridicat potențial turistic, precum și amenajarea unui spațiu de agrement. Candidatul PNL la Primăria Islaz are în programul politic cu care vine în fața alegătorilor și înființarea, în cadrul Căminului Cultural, a unui Centru pentru tineri și un spațiu destinat obiceiurilor și tradițiilor locale.

Totodată, Rodian Mertoiu și-a mai propus și ca, în mandatul de primar, să realizeze eficientizarea activității funcționarilor publici și schimbarea atitudinii față de cetățeni, dar și înființarea unui compartiment specializat în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunei.

Multă vreme lumea l-a cunoscut drept “Rodi de la Primărie”, omul care era tot timpul dispus să asculte problemele cetățenilor și să facă tot ce-i stătea în putere pentru a-i ajuta. Acum, “Rodi de la Primărie” vrea să demonstreze că poate să facă mai mult pentru oamenii din comunitatea din care face parte, așa că vine în fața acestora cu un program politic bine pus la punct și le cere votul de încredere pe 27 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here