Rezultate finale Evaluarea Națională – 65% dintre candidații din Teleorman au promovat examenul

0

65% dintre absolvenții de gimnaziu din Teleorman care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au luat medii egale sau mai mari cu 5 (cinci), potrivit rezultatelor finale publicate pe site-ul evaluare.edu.ro, după soluționarea contestațiilor.

Pe materii, la proba de Limba și literatura română, 1.373 de candidați (75,8%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 5 candidați au obținut nota 10.
În schimb, la Matematică, 995 de candidați (54,9 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 11 candidați au obținut nota 10.

La nivelul județului Teleorman, au fost depuse 276 de contestații, la limba și literatura română, 132 lucrări au fost contestate iar la matematică, 144 de lucrări au fost reevaluate.
Rata de participare la probele examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, în județul Teleorman, a fost de 92,7 %. 1.812 candidați au fost prezenți la limba română și 1.813 candidați au fost prezenți la matematică (dintr-un total de 1955 de absolvenți înscriși).

La Evaluarea Națională, niciun elev nu a fost eliminat pe durata desfășurării probelor.
Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care începe luni, 5 iulie. În acest sens, în Teleorman s-a înscris un candidat pentru proba de limba și literatura română.
Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat în data de 24 iulie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here