Restricţii în 12 localități din județ, cu rată de îmbolnăvire de peste 2 la mia de locuitori

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman a adoptat, marţi, hotărârea prin care se impune o serie de restricţii în 12 localităţi din județ în care se înregistrează o incidenţă COVID-19 de peste 2 la mia de locuitori.

Potrivit Instituţiei Prefectului Teleorman, cea mai mare incidenţă cumulată la 14 zile se înregistrează în localitatea Beuca (6.56), în timp ce în Uda-Clocociuv şi Vedea rata de îmbolnăvire este de 3 la mie.

„Se constată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 2 la 1.000 de locuitori, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în anexa la prezenta hotărâre, începând cu data de 14 septembrie, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluată la finalul acesteia. (…) Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la art.1 (1) vor adopta, prin hotărâre, măsurile corespunzătoare prevăzute în anexă, în funcţie de incidenţa cumulată la 14 zile, transmisă zilnic, prin grija Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Teleorman”, se precizează în comunicat.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 12 localități din județ, toate rurale, sunt vizate de restricțiile adoptate de CJSU, respectiv: Beuca, Uda-Clocociov, Vedea, Nanov, Nenciulești, Dobrotești, Putineiu, Măldăeni, Tătărăștii de Jos, Islaz, Mârzănești și Balaci.

Restricțiile impuse în localitățile menționate pot fi consultate pe pagina de internet a Instituției Prefectului Teleorman, la secțiunea „Activități” – „Situații de urgență”.

https://tr.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

În localitatea Beuca au fost impuse restricţii încă din data de 7 septembrie, printre măsurile luate fiind închiderea barurilor şi a restaurantelor, precum şi a sălilor de jocuri de noroc.

„În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7.5 la 1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00”, se preciza în anexa hotărârii CJSU Teleorman de la acea dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here