Răsmirești și Trivalea Moșteni primesc bani pentru proiecte de infrastructură

0
Localitățile Răsmirești și Trivalea Moșteni primesc bani de la Guvern pentru două proiecte de in frastructură importante, respectiv obiectivele de investiții „Înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Trivalea-Moșteni, județul Teleorman”, ce are alocată suma de 9.275.978.65 lei și „Modernizare drumuri de interes local în comuna Răsmirești, județul Teleorman”, care are alocată suma de 11.000.000 lei.

 

Contractele de finanțare au fost semnate, marți, la sediul Ministerului Dezvoltării. ”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a transmis ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării celor 49 de noi contracte de finanțare.

Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here